Et godt foto kan som regel blive bedre

Så godt som alle fotos der forlader os har været en tur i det digitale mørkekammer. Her bliver hver enkelt foto vurderet. Der bliver taget stilling til den vigtige beskæring og behovet for justering af farver, kontrast skarphed mv.

Mulighederne for digital redigering af fotos er nærmest uendelige. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne. Fantasien og så naturligvis den faglige kompetence til at bruge redigeringsprogrammernes faciliteter.

Det mest brugte program til fotoredigering er Adobe PhotoShop

Det mest brugte program til fotoredigering er Adobe PhotoShop, som vi håndterer på højt niveau. Hjælpemidlerne er en kraftig computer, en god skærm, Wacom Intous digitizer og så ikke mindst det kreative blik.Fotos kan klippes sammen, tilføjes strukturer, gøres sort/hvide eller monocrome.

Ofte er det ganske enkle justeringer, der skal til for at hæve et ordinært foto til noget særligt. Andre gange kan der være behov for tidskrævende og komplicerede fritlægninger af en del af et foto, for at opnå den ønskede effekt. Det er som sagt kun fantasien der sætter grænserne – og fantasi har vi nok af hos digital fotografi.

Indhold