Dette kamera var mit allerførste digitale SLR kamera, det tog helt fantastiske billeder. Kameraet har nogle begrænsninger når man tænker på udviklingen til de kameraer du kan købe idag, men jeg var lykkelig da jeg fik det i min tid.

Da jeg fik dette kamera var det faktisk mit første skridt fra det der var stort den gang kompakte digital kameraer hvis kvalitet var forfærdeligt. Da jeg stod med denne baby var jeg dels skræmt over alle funktionerne, men formåede faktisk at tage en hel del helt gode billeder med det trods at jeg ikke anede hvordan det skulle benyttes ordentligt.

Jeg brugte det første lange stykke tid meget lidt tid på at sætte mig ind i indstillingerne da det jo tog helt ok billeder så længe der var nogenlunde lysforhold, men en dag fik jeg lyst til at tjekke det her kamera halløj ud lidt dybere, så jeg gik online og begyndte at tjekke det lidt ud. Jeg søgte dels på navnet Nikon D40 men også foto teknik i det heletaget og langsomt begyndte der at dukke små fif op som betød alverden.

Der er så meget at lære når man først går igang at jeg vil anbefale at tjekke nogle af de forummer ud rundt omkring, der er næsten altid nogen som har stået med dit spørgsmål allerede, og så er det bare om at læse sig frem til svaret.

Jeg er elendig til at huske derfor gør jeg som regel det at jeg prøver mig frem, altså jeg prøver at ud fra det ting jeg kan huske og ofte er den der pludseligt. Det fede er jo at står du derude og der opstår en situation som du er usikker på så er google og din telefon aldrig langt fra dig.

Desværre måtte jeg efter godt et år med mit D40 fra Nikon finde nyt udstyr, min Mor var så heldig at låne kameraet da hun gerne ville have nogle gode billeder fra en ferie på Mallorca, hun pakkede derfor kameraet i sin kuffert, men da hendes kuffert ankom til lufthavnen var kameraet væk.

Heldigvis kunne trådte forsikrings selskabet til og så fik jeg i det mindste mulighed for at prøve kræfter med et lidt nyere et af slagsen, men mere om det i et senere indlæg.

Det lykkedes mig faktisk at finde et brugt Nikon D40 til salg på DBA kunne næsten være man skulle købe det bare for nostalgiens skyld.