Lys fra flash kan være hårdt

Lys fra flash kan være hårdt (=give skygger) og derfor bruger mange fotografer enten en flash eller en reflektor til at opbløde skyggerne. Det dur bare godt. Men selvom man bruger reflektor, så kan hovedlyset stadigvæk godt virke hårdt. Derfor er det en super god ide at udnytte det naturlige lys – og gerne fra   det vindue, som du ellers kunne finde på at dække til. Stil modellen så tæt på vinduet, som du kan i forhold til ønsker at få vinduesramme med på billedet eller ej. Men ikke hvis det er direkte sol ind igennem ad vinduet!

Placér en reflektor på modellens “skyggeside” og ret den til, så den opbløder skyggerne. Den kan ikke reflektere så kraftigt, at skyggerne   på modellen forsvinder helt. Det skal stadigvæk være til at se, at hovedlyset kommer fra den anden side.

Du regulerer styrken af reflektionen ved at flytte reflektoren tættere på, eller længere fra, modellen. For hver gang du fordobler afstanden imellem model og reflektor, så reduceres lysstyrken til en fjerdedel af det forrige. Men der er en ulempe i at flytte reflektoren bagud, for jo

På nettet kan du finde hjemmesider med små programmer, som kan længere fra modellen den kommer, jo hårdere skygger risikerer du, at reflektoren lægger på modellen. Derfor fremstille diagrammer som ovenstående – herligt. kan det godt være, at du i stedet for kan overveje at bruge en anden type reflektor. For en reflektor med sølv-   overflade reflekterer langt mere lys end en reflektor med hvid overflade. Og en hvid reflektor reflekterer langt   mere lys end en hvid reflektor, der er beregnet til gennemlysning, gør.

Med andre ord: Der er masser af muligheder for at reguler lys og lysstyrke. Det handler bare om at afprøve de forskellige remedier.

Læs også: