Det er så nemt at blive kamera snob, typisk har man sine favorit mærker, og det er klart at er man proffesionel fotograf skal man bestemt ikke gå ned på udstyr, men der er de af jer som skal starte et sted, jeg har tidligere beskrevet et gammelt kamera nemlig Nikon D40 som jeg selv startede ud med. Dette kamera var ikke et fancy dyrt kamera da jeg købte det i sin tid, og jeg vil på det klareste anbefale dig at købe et kamera som ikke er fort dyrt til at starte med.

Faktum er bare at 50% eller mere af jer der starter ud ender med at miste interessen efter nyhedsværdien er faldet, og det er klart nemmere at håndtere hvis det udstyr du har købt er til at overskue.

Linser og udstyr kan du ofte sælge igen og få en hel del af dine penge hjem, da de holder prisen meget bedre over tid en selve huset. Jeg vil f.eks i skrivende stund anbefale at købe dig et Nikon D610 det er super billigt og er faktisk rigtigt godt til prisen når vi snakker Nikon Kameraer, som jo er mit favorit brand.

Kameraet er billigt og nemt at betjene som ny. Når du har købt huset skal du naturligvis også vælge hvilke linser du gerne vil købe til og det er en helt anden udfordring for hvad skal du bruge dit nye kamera til, er det til closeups af børn og øvrige familie eller skal du ligge på lur efter kendte Hellerup.

Jeg ville nok vælge to linser, en makro linse til de billeder hvor du kan komme tæt på og en medium linse til de fleste andre motiver.

En god allround linse 55-200mm kommer du langt med.

Linser er dyre, og du skal forvente at betale næsten lige så meget for linserne som for huset, men det er også her du virkeligt kan gøre en forskel i dine motiver.

Tag eventuelt ned i din nærmeste foto butik, de kan rådgive dig hvis du har helt specielle motiver i tankerne som du gerne vil have lidt mere støtte til.

I denne post har jeg angivet en række links, det skal siges med det samme at de ikke er reklame da jeg ikke modtager betaling fra nogen af de sites jeg linker til.

Held og lykke og smid gerne en kommentar hvis du kan bruge mine råd til noget.