VEJEN TIL BEDRE MÆLKEBØTTE BILLEDER

De bedste skud med mælkebøtter, er i stærk sol og modlys.
Det giver et soft og skarpt billede og udnyt gerne faldskærmene til at give skygge for bladene. Hvidbalancen er meget afgørende, for at få skærmene rigtigt flot hvide og et udmærket sted at stifte bekendtskab med denne funktion i kameraet.

I modlys, vil skygger ofte være meget mørke og jeg selv, fortrækker at lysne dem op i Photoshop og eventuelt krydder det lidt med farvetoning. Det er blevet udført på dette billede i venstre hjørne i toppen som ellers var helt sort.

Her dækker faldskærmene for det stærke sol lys og frøene træder virkeligt frem i et dejligt blødt lys. Bedre lysforhold får man ikke serveret til det formål. Pluk lidt af faldskærmene, så er det nemmere at fokusere skarpt. Lyset er alt afgørende, for hvor godt det bliver og er man nybegynder, så tag billeder 360 grader rundt om emnet og 2-3 stykker vil sikkert give hint om hvor tager sig bedst ud.

Et billede kan virke rodet, når der er for meget i fokus. Som billedet her stikker der for meget græs op, som er i fokus og den gule mælkebøtte har en meget dominerende farve. Meget ofte løses det ved at bruge et lavt blænde tal 1.8 til 3.5

Det nemmeste du kan gøre er at stå med mælkebøtten i hånden og fotografere ned mod en hæk/græsplænen og zoom ud til alt er sløret i baggrunden. Simpelt og nemt.

FÅ FLOTTER FARVER FREM PÅ BILLEDERNE

Tag billederne ind i Photoshop/Lightroom og pimp farverne med Hue/Selective color eller dem der gemmer billeder i Raw, har bedre mulighed for farve justeringer i Raw editoren

Indhold