Mobiltelefonen er et godt værktøj til at få fanget mælkevejen og her er nogle App’s, man bør kende til formålet. Den første App er Star tracker, som viser stjernehimlen, planeter og mælkevejen. Det giver et hint om hvor du skal kikke på himlen, for den er ofte svær at opdage når man prøver for første gang. Den anden App kaldes Vejr&radar, den kan fortælle om skyerne på himlen time for time. Det gør det nemmere at vurdere om man skal tage turen ud om natten. Dog kan der være andre årsager til at himlen ikke er helt stjerneklar, så kik op og kan man se stjernetegnene tydeligt så er vejret perfekt til formålet. Det der kan gøre det svært at få skudt mælkevejen er lysforurening og her er et kort til at finde de mørkeste steder i Danmark.

Læs mere om fotografi

objektivet

Hvis du begiver dig ud i det mørke Danmark, så husk stativlommelygtevarmt tøj og renseklud til objektivet for det kan ofte dugge til og er enormt træls at opdage hjemme på computeren, at det virker lidt mat. Du kan eventuelt overveje om kameraet skal akklimatiseres inden du tager af sted, for det tager et godt stykke tid, før kameraet er klart og dugfri. For det er da dejligt at man kan skyde med det samme uden dug på lensen.

Professionelle fotografer

iso og blænden

Det handler om, at få så meget lys ind som muligt og start på den højest iso og blænden åbnes helt op med de laveste F-tal som muligt. Objektiv skal være bred vidvinkel og gerne et fiskeøje, som billederne her er taget med. Du opnår det bedste resultat, ved at eksperimentere med lukketiden samt iso og blænden skal bare være helt åben.

Der hvor du henter mest frem, er i raw og eksperimentere gerne med hvidbalancen, det kan give vandvittig flotte farver og husk laver iso giver større farvespektrum. Så din udfordring er at finde den rette harmoni med lukketid og iso.

Udfordringen er mest med kameraet og indstillingerne, for intet automatik kan hjælpe dig til disse billeder. Du skal slå autofokus fra og skyde manuelt, så er du på vej til at lave bedre billeder end de fleste amatør fotografer.

Indhold