Du kender sikker det med at stå ude i lanskabet og forsøge at se, hvad du egentlig talt har fotograferet. Sollyset er alt for skarpt og den lille LCD- skærm kan simpelthen ikke klare sig i al det lys. Så nogle gange er det jo et gætværk og et lille lotteri at komme hjem og se, hvad der er på kortet.

Men fortvivl ikke – det er hjælp at finde. Du kan nemlig let forvandle den lille LCD-skærm til en sand biografskærm. Løsningen hedder en Loupe. En loupe er en lille “kasse” som du holder foran LCD-skærmen. Så kommer der ikke sollys ind til LCD-skærmen. Der er et lille glughul i kassen og på nogle loupes er der oven i købet et lille forstørrelsesglas.

Fidusen er, at du ser ind i kassen. Effekten er fantastisk. Pludselig kan   de se billedet, du kan se det tydeligt og det er skarpt. Du kan bedømme om billedet er blevet skarpt, om der er udbrændte områder (og hvor).

Loupen har en lille metalkant og den er magnetisk. Det er smart, rigtig smart. Mange loupes leveres nemlig med en ramme i samme størrelse som din lCD-skærm og som kan fastgøres dit kamera via “bundskruen”.

Med rammen skruet på, bliver loupen siddende på LCD-skærmen og Min loupe med den halssnor, som jeg har monteret. “vupti” så har du pludselig et kamera, der er fantstiske godt indpasset til videooptagelser. Det er simpelthen bare smart.

Du kan finde flere forskellige mærker på markedet – nogle er dyre og det er andre ikke. Jeg har været lidt fedterøv og købt en meget billigt via eBay. Den kostede kr. 200.- og det er jeg rigtig godt tilfreds med. For kvaliteten er høj (nok).

TIP: Jeg har boret et lille hul i den bløde gummi og monteret en halssnor. Så hænger loupen fint om halsen,   altid klar til brug. Det lille trick kan du roligt kopiere for loupen kan hurtig være svær at få ned i en lomme,   og den er både upraktisk og stor i en fototaske…

Læs også: