Ofte er billedet lidt kedeligt, når det ikke er behandlet i raw. Men det har alle data til at komme et godt stykke videre. I kameraet kan man i princippet lave det samme som raw converteren, men lys og forhold ændre sig hele tiden og fortrækker at skyde og rette hjemme på pc’eren i stedet. 

Det første trin i raw converteren er justering af skarpheden og hvert billede variere efter hvor meget skarphed du kan tilføre uden der begynder at komme digitalt støj frem.

JUSTERING AF BILLEDET

Har fået lysnet skyggerne op og givet smule ekstra farve. Billedet er nu behandlet færdigt som jeg finder tilfreds. Der mangler bare lidt ekstra, for at kunne blive mere spændende og viser lidt om pensel funktions i Photoshop raw.

JUSTERE SKYERNE OG HVIDBALANCE MED PENSEL

Man kan lege med hvidbalancen, for at fjerne den meget blå toning der er på skyerne eller helt skabe en meget kunstig farvet himmel. Det man skal lige huske er at vælge en ny justering. Du ser på billedet herunder at der er 3 valg muligheder 1. Ny 2. Tilføj 3. Slet.

Vælger man ny, så starter man et nyt justeringslag og påvirker ikke de forrige justeringer. Vælger du tilføj, forsætter man med de valgte justeringer. Slet funktion fjerner meget groft dine justeringer og er ikke særligt anvendeligt.

Men her er mine justeringerne for skyerne og se nu mere naturlige ud og som du vil senere opdage er hvidbalancen et godt værktøj til at skabe drastiske effekter.

PENSEL VÆRKTØJET BRUGES 

Penslen og dejligt gennem tænkt og man maler direkte på det man ønsker at ændre på. Her tager vi havelågen og justere den frem til en effekt som fryder øjet. 

Her er justeringerne for penslen på havelågen. Det er kun at forsøge sig frem og se om man lide ændringene. Måden her er meget nem og tiltaler ofte nybegynder og bliver man mere krævende er det ind i Photoshop og lære mere om Layers og masking tool.

GRÆSSET FÅR OGSÅ EN TUR

Græsset gåes i gennem og får flere justering og der kan lege med hvidbalacen til at lave solstråle effekter på græsset.

FÅ FLERE FARVER FREM MED HVIDBALANCEN

Den lyse del af himlen, får en mini justring af hvidbalancen og det orange skær er nu meget mere tydelig end før. Man får trukket mange flere ting frem ved at lege og eksperimentere og det er lidt af en smagsag om hvor meget der skal justeres.

DET MINDER MEGET OM ET HDR BILLEDE

Billedet er blevet tunet op og ændret fra kedeligt til noget mere interessant. Teknikken kan bruges på alle typer foto og er man kreativ kan man udrette spændende billeder. Se et andet eksempel på køer i marken. Det virker måske meget overvældende med alt den information, men faktisk er det utroligt simpelt og nemt at gå til. Brug et par minutter og kik guiden her. Du skal kun male og bagefter skrue lidt på sliderne og kunsten er at kunne se det smukke.

Indhold